62nd Annual Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Fueled by Fresh From Florida

62nd Annual Mobil 1 Twelve Hours of Sebring Fueled by Fresh From Florida

Track: Sebring International Raceway Race Duration: 12 hours Circuit Length: 3.74 miles

10:00am – 1:00pm ET on FOX Sports 1 1:00pm – 10:30pm ET on imsa.com

ENTRIES BY CLASS

P (18)

PC (11)

GTLM (11)

GTD (26)

CLASS SPECIFICATIONS

The Prototype (P) class features the fastest and most technologically advanced cars in North America. They are specifically designed and engineered for the race track and look drastically different than a typical street car.

The Prototype Challenge

(PC) class is a spec class featuring open cockpit race cars and technology such as carbon fiber chassis, carbon brakes and a sequential gearbox.

The GT Le Mans (GTLM)

Cars are the fastest GT cars on the track. They are based on production models and are engineered to extract the maximum performance possible. The class serves as a true proving ground for leading manufacturers such as BMW, Corvette, Ferrari, Porsche, and SRT.

The GT Daytona

Cars are enhanced (not defined by) technology. They are also based on production model cars but do not feature the same level of aerodynamics and power as the GTLM class cars. The GTD class consists of cars from the GRAND-AM GT and ALMS GTC classes as well as select FIA GT3-spec cars.

IMSA CONTINENTAL TIRE

SPORTSCAR CHALLENGE

The Continental Tire SportsCar Challenge features sports cars from manufacturers worldwide, straight from the showroom floor, racing side-by-side with only minor modifications. The two classes competing simultaneously on track in the Continental Tire Challenge are Grand Sport (GS) and Street Tuner (ST). Driver lineups feature a mix of Pro and Pro-Am driver pairings.

CLASS SPECIFICATIONS

As with all Continental Tire SportsCar Challenge cars, GS class cars start out as stock, production model cars that race with minor modifications only. The GS class contains the top performing cars in the Continental Tire Challenge.

GRAND SPORT (GS)

The ST class is also production based with much of the car using the same stock parts you would find on your passenger car. This class is also limited to four, six-cylinder and rotary engines only

2014 EVENT SCHEDULE

THURSDAY, MARCH 13, 2014

8:00 am – 8:30 am Qualifying – Lamborghini Super Trofeo

8:45 am – 9:05 am Qualifying – Porsche GT3 CUP

9:20 am – 9:40 am Qualifying – Cooper Tire Prototype Lites

9:55 am -10:55 am Practice – TUDOR Championship

12:55 pm – 1:10 pm Qualifying – Continental Tire Challenge ST

1:20 pm – 1:35 pm Qualifying – Continental Tire Challenge GS

1:50 pm – 2:40 pm Lamborghini Super Trofeo Race (50 Min)

3:05 pm – 3:50 pm Porsche GT3 Cup Race (45 Min)

4:05 pm – 5:05 pm Practice – TUDOR Championship

5:30 pm – 6:00 pm Cooper Tire Prototype Lites Race (30 Min)

8:00 pm – 9:30 pm Night Practice – TUDOR Championship

FRIDAY, MARCH 14, 2014

8:55 am – 9:40 am Porsche GT3 Cup Race (45 Min)

9:00 am – 9:30 am Driver Autograph Session GT3 and Lites – location TBD

9:55 am – 10:55 am Practice – TUDOR Championship

11:15 am – 12:00 pm Cooper Tire Prototype Lites Race (45 Min)

11:15 am – 12:00 pm TUDOR Championship Driver Autograph

Session at Team Transporters

11:45 am – 12:15 pm Live Auction at ESM Team Transporter

(Benefits Austin Hatcher Foundation)

12:05 pm -12:45 pm Continental Tire Challenge Grid Fan Walk –

On Pit lane

1:00 pm – 3:30 pm Continental Tire Challenge Race (2.5 Hours)

4:10 pm – 4:25 pm Qualifying – TUDOR Championship (GTD)

4:30 pm – 4:45 pm Qualifying – TUDOR Championship (GTLM)

4:55 pm – 5:10 pm Qualifying – TUDOR Championship (PC)

5:15 pm – 5:30 pm Qualifying – TUDOR Championship (P)

5:45 pm – 6:35 pm Lamborghini Super Trofeo Race (50 Min)

SATURDAY, MARCH 15, 2014

8:00 am – 8:25 am Warm up – TUDOR Championship

9:00 am – 9:45 am TUDOR Championship Grid Fan Walk –

On Pit lane

10:15 am – 10:15 pm TUDOR Championship 12 Hours of Sebring (12 Hours)

http://www.imsa.com/

Leave a Reply